У току пријављивање кандидата за студије на ВТМШ у Трстенику

У Високој техничкој машинској школи струковних студија у Трстенику расписан је конкурс за пријем нових 280 студената у прву годину струковних студија за 2018-2019. годину.

Према речима директора ове трстеничке високошколске установе Миломира Мијатовића, у Трстенику је планиран упис по 50 кандидата на буџету и по 30 самофинансирајућих на студијске програме, друмски саобраћај и информационе технологије, а за 40 на модулима Хидраулике и пнеуматике и производно машинство, на студијском програму машинско инжињерство.

“У нашим одељењима у Тутину уписаћемо 40 самофинансирајућих студената на инжињерству и друмском саобраћају, а у Бору исто тако 40 у овом студијском програму и 20 у статусу самофинансирања у програму Хидраулике и пнеуматике”, најављује Мијатовић и наглашава да право учешћа на овом конкурсу имају кандидати који су завршили четири разреда средње школе.

“Пријављивање је од 25. до 29. јуна ове године, а полагање пријемног испита из математике одржаће се 4. јуна у 11 часова у просторијама школе. Резултати конкурса биће објављени до 9. јула до 15 часова, док ће се упис примљених кандидата вршити од 12. до 15. јула. На огласној табли школе после првог конкурсног рока биће објављен број слободних места до 16. јула. Кандидати ће у другом уписном року моћи да се пријаве 3. и 4. септембра, а они ће полагати пријемни испит 7. септембра у 11 часова исто тако у просторијама школе. Коначна ранг листа примљених кандидата биће објављена 10. септембра на огласној табли, док ће упис примљених кандидата бити реализован од 14. до 18. септембра. Да кажем на крају да школарина за самофинансирајуће студенте износи 60 хиљада динара и моћи ће да се плати у ратама. Ми ћемо уписати и студенте из страних земаља, а за њих школарина износи 1.000 евра у динарској противвредности”, наводи Миломир Мијатовић, директор ВТМШ струковних студија у Трстенику.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x