Од нове школске године нови образовни профил у Средњој школи Варварин

Средња школа Варварин 09. и 10. јула почеће са уписом нове генерације средњошколаца којих ће ове године бити 150, у пет одељења по 30 ученика. Поред различитих образовних профила, у Средњој школи Варварин ученици ће од ове године моћи да упишу и нови смер, техничар за индустријску и фармацеутску технологију, истиче директорка Весна Чабрић.

“Наша школа за наредну школску годину уписаће ученике у различитим образовним профилима, а у понуди су Гимназија – природно-математички смер (30 ученика), затим економски техничар (30 ученика), у области машинства уписаћемо машинске техничаре моторних возила (30 ученика) и из ове области имамо и трогодишње смерове, а ради се о једном комбинованом одељењу аутомеханичара и механичара грејне и расхладне технике (по 15 ученика)”, наводи директорка Средње школе Варварин.

Од наредне школске 2018/19 године Средња школа Варварин добија и техничаре за индустријску и фармацеутску технологију, па ће и овај смер моћи да упише 30 ученика.

“Техничар за индустријску и фармацеутску технологију је један нови смер у нашој школи где ће се ученици школовати за послове израде фармацеутских производа, за прераду различитих сировина и производњу лекова, баш како и сам назив овог смера каже. То је припрема ученика за рад у индустријским погонима фармацеутских производа, али и у мањим фармацеутским лабораторијама, а наравно, после завршетка четворогодишњег школовања, могуће је и даље школовање на сличним факултетима”, објашњава директорка варваринске Средње школе Весна Чабрић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x