У току радови на улепшавању центра Залоговца финансирани из донација

У Залоговцу су у току радови на више локација, а поред припрема за асфалтирање Срндаљске улице, ради се и на уређењу центра села, школског дворишта, као и дворишта испред Здравствене амбуланте. Ове радове на уређењу и улепшавању центра Залоговца финансира својим средствима госпођа Катица која је годинама живела и радила у Аустралији, док радове изводе сами грађани.

“Овим нашим активностима желимо да дамо пример и подигнемо свест осталим мештанима како треба бринути о својој средини и радити у корист свог села. Поред чишћења дела око споменика у центру села, у плану је и сређивање школског дворишта где ће бити постављен забавни садржај за децу, као и клупе и тенда где ће деца моћи да седе и да се друже”, објашњава члан Општинског већа Варварин Дејан Милановић.

Он најављује да је за наредне дане планирано да се, поред самог уређења дворишта, постави и једна клупа, да се постави бетонажа испред платоа на самом улазу у Здравствену амбланту, као и да се прилагоди прилаз слабо покретним пацијентима у саму амбуланту.

“Планирамо да у самом центру, у делу иза споменика, урадимо један паркић, али ће то највероватније бити реализовано следеће године, с тим што ћемо и те радове финансирати сами, средствима из донација”, додаје Милановић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x