Реконструкција Дома културе у Медвеђи

На Дому културе у трстеничком селу Медвеђа изводе се реконструкциони радови, значајна средства у ове намене издвојила је МЗ Трстеник, али и овдашња Пчеларска задруга “Рој” којом успешно управља директор Радомир Брадић. Велики допринос у реконструкцији овог објекта дала је и фабрика намештаја из Медвеђе.

“Ми у општини Трстеник немамо великих могућности да помогнемо свима којима је наша помоћ неопходна, због познате ситуације великих дуговања претходне власти која нас је оптеретила кредитима и репрограмима. И у овом случају смо помогли према својим могућностима из Буџета док су, као и у Медвеђи и у другим нашим селима су Домови културе запуштени и неопходна им је детаљна реконструкција”, истакао је приликом обиласка радова на овом објекту председник општине Трстеник Александар Ћирић.

Он је нагласио и да су у Медвеђи у помоћ прискочили људи добре воље па су радови настављени, што је добар пример и за остала села да крену овим путем.

“Дуго се чекало на реконструкцију Дома у Медвеђи, а надамо се да ће кроз месец дана сви радови бити завршени и објекат стављен у функцију. У Дому ће бити лоцирана канцеларија МЗ, салу ће користити КУД из овог села, а биће ту и сала за венчања”, додао је Ћирић.

Донатор и директор Пчеларске задруге “Рој” из Медвеђе Радомир Брадић је исто тако истакао значај ове реконструкције. Он је разговарао с људима из његове генерације који су спремни да дају много више средстава него што је до сада дато, да Дом културе више не буде ругло него место окупљања и дружења као некада, да Дом буде препород овог села.

“После Дома да уредимо школу и друге објекте и да наше село буде једно од најбољих и најуређенијих у општини и шире. Овога пута ми смо издвојили 50 хиљада динара, наредног пута биће много више, нарочито када се Дом буде покривао”, најављује Радомир Брадић.

Председник Савета МЗ Медвеђа Ивица Рисимић захвалио је општини Трстеник и председнику Ћирићу, Пчеларској задрузи “Рој” и другима на разумевању и помоћи, изразивши уверење да ће се наредних дана у акцију помоћи око реконструкције Дома културе у Медвеђи укључити и остали мештани у овом селу.

Треба напоменути да су у радове на објекту укључени млади из овог села који на овај начин дају свој допринос.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x