У трстеничкој Гимназији све спремно за почетак нове школске године

У Гимназији “Вук Караџић” у Трстенику успешно су завршени поправни испити и све је спремно за дочек будућих првака и осталих ученика. Према речима директора ове средњошколске установе Мирослава Стојанчева свих 13 ученика положили су поправни испит, а професори спремају нове планове и програме.

Због неких промена у Основним школама мало је теже направити распоред који се односи на појаву технолошког вишка и који мора да се помери јер има професора који раде у једној и у другој школи па се распоред мора кориговати.

“У први разред трстеничке Гимназије уписано је укупно 86 ученика, од ког броја 39 њих је у природно математичком смеру, док је 47 у друштвено језичком смеру, а направили смо и распоред по одељењима”, каже директор Гимназије “Вук Караџић” Мирослав Стојанчев и додаје да је трстеничка Гимназија позната по томе што њени ђаци остварују запажене резултате на факултетима.

“Ове године је на природно математичком смеру у два одељења 80 одсто ученика уписано на буџет. У друштвено језичком смеру је мањи проценат, али од укупног броја ученика троје њих уписало је приватне факултете, док само две ученице нису желеле да наставе школовање”, истиче Стојанчев.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x