У трстеничкој Гимназији све спремно за почетак нове школске године

У Гимназији “Вук Караџић” у Трстенику успешно су завршени поправни испити и све је спремно за дочек будућих првака и осталих ученика. Према речима директора ове средњошколске установе Мирослава Стојанчева свих 13 ученика положили су поправни испит, а професори спремају нове планове и програме.

Због неких промена у Основним школама мало је теже направити распоред који се односи на појаву технолошког вишка и који мора да се помери јер има професора који раде у једној и у другој школи па се распоред мора кориговати.

“У први разред трстеничке Гимназије уписано је укупно 86 ученика, од ког броја 39 њих је у природно математичком смеру, док је 47 у друштвено језичком смеру, а направили смо и распоред по одељењима”, каже директор Гимназије “Вук Караџић” Мирослав Стојанчев и додаје да је трстеничка Гимназија позната по томе што њени ђаци остварују запажене резултате на факултетима.

“Ове године је на природно математичком смеру у два одељења 80 одсто ученика уписано на буџет. У друштвено језичком смеру је мањи проценат, али од укупног броја ученика троје њих уписало је приватне факултете, док само две ученице нису желеле да наставе школовање”, истиче Стојанчев.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *