Ново Удружење инвалида у Трстенику са јасним циљевима

Међународни дан особа са инвалидитетом прославило је и новоосновано Удружење “Центар за самостални живот особа са инвалидитетом” којим за сада успешно координира председница ЦИЛ-а Трстеник Анђелина Трифић.

Удружење је основано средином октобра месеца ове године, у циљу промовисања филозофије самосталног живота особа са инвалидитетом засноване на социјалном моделу приступа инвалидности и остваривању људских права особа са инвалидитетом. Удружење је успешно спровело креативну радионицу исцртавања балона које су чланови делили грађанима на улици уз писање порука.

“Ми смо 10-то по реду основано удружење у Србији, имали смо у оквиру оснивачке скупштине посету представника ЦИЛ-а, председнице Милене Стојановић и потпредседнице Мимице Живковић, док смо у радионици имали учествовање и несебичну подршку удружења “Центар у боји” на челу са Радмилом Недељковић. Сматрам да смо акцијом на улици града скренули пажњу шире јавности о нашем постојању, а наш највећи циљ је тренутно да на територији општине Трстеник развијемо услугу персоналне асистенције”, рекла нам је председница ЦИЛ-а у Трстенику Анђелина Трифић.

Трифићева истиче да ово Удружење нажалост нема своје просторије за даље активности и дружење својих чланова и додаје да за сада користе ограничено простор канцеларије народне посланице Милене Турк која им је изашла у сусрет. “Ми јој се тим поводом пуно захваљујемо на разумевању и подршци, а своје активности наставићемо и даље према плану и програму”, додаје Анђелина Трифић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x