У Трстенику успешно спровођење програма енергетске транзиције

У сарадњи са Министарством рударства и енергетике Републике Србије, Општина Трстеник је, по други пут, успешно спровела Програм енергетске санације породичних кућа и станова. Према програму су подразумеване мере енергетске транзиције у оквиру које су замењени прозори и врата и други транспарентни елементи, извршена је и набавка и инсталација котлова, замене постојеће, или уградња нове цевне мреже и набавка и уградња нових топлотних пумпи.

Председница Општине Трстеник Милена Турк са сарадницима је обишла домаћинства и у директној комуникацији са грађанима уверила се у њихово задовољство и у квалитет одрађеног посла.

“Драго ми је да су грађани задовољни. Током прошле године издвојили смо из буџета општине 5 милиона динара, док је додатних 5 милиона одобрило Министарство рударства и енергетике Републике Србије. Уговори су потписани са укупно 73 домаћинства и они су добили средства за финасирање једне од мера предвиђених програмом. Настављамо даље наше планиране активности у интересу наших грађана”, рекла нам је Милена Турк, председница Општине Трстеник.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x