Успешно одржана прва Гулашијада у Парцану

Прва Гулашијада, одржана на Парцанској коси изнад Парцана, према процени организатора окупила је више стотина посетилаца и 14 екипа, углавном из околине и суседних општина, које су се такмичиле у припремању овог кулинарског специјалитета.

Како су нам рекли организатори прве по реду парцанске Гулашијаде, овај догађај је успешно организован што је оцена свих учесника и посетилаца, док за следећу годину најављују знатно већу и још више посећену манифестацију, с намером да израсте у традиционалну.

Осим очувања традиције, организатори истичу да им је циљ и то да се људи на оваквим манифестацијама окупљају и друже и због тога је жеља и намера да се оваква дружења популаризују и организују сваке године.

У такмичарском делу програма стручни жири, који су чинили искусни сладокусци овог специјалитета Петар Петровић, Живорад Анђелковић и Милоратка Симоновић, изабрао је најбоље гулаше тако да је њиховом одлуком прво место освојила екипа “Отписани” из Љубаве, друго место је припало “Почетницима” из Лазаревца, док су треће место поделиле екипе “Под липом – Ђорини” из Варварина и домаћа екипа “Загоретина” из Парцана.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x