Конференција у Лесковцу оправдала сва очекивања

Међу учесницима дводневне конференције у Лесковцу, на којој су обрађене значајне теме у оквиру људских права, био је и в.д. директора Центра за социјални рад у Трстенику Владимир Антић, са запосленима у Центру.

“Имали смо привилегију да разговарамо и да размењујемо знања и искуства са Игором Јурићем, директором Центра за несталу и злостављану децу. Као што је познато, он је највећи заговорник увођења “Амбер алерт система” који ће несумњиво створити безбедније услове за раст и развој наше деце”, рекао нам је Владимир Антић.

Своја искуства у овој области учесницима конференције пренео је Вилко Колби, директор Коморе социјалне заштите Словеније. Са њим је договорена будућа сарадња и потенцијална посета Центру за социјални рад у Трстенику.

Фестивал права и социјалне заштите у Лесковцу, у организацији УПСЗ “Аргумент” и Коморе социјалне заштите имао је следеће теме: Украдена безбедност, заштита људских права и употреба савремених технологијау заштити корисничких група.

“Додатни квалитет овом скупу дали су Јелена Стојановић – заменица заштитника грађана, затим државни секретари и сјајни панелисти Биљана Купрешанин из ГЦСР у Београду, Сања Савић из Центра за заштиту трговине људима и друге колеге. Задовољни смо јер смо стекли нова сазнања у поменутим областима и одредили смо смернице деловања у наредном периоду”, каже Владимир Антић.

Он је напоменуо да је председница Управног одбора Центра за социјални рад Дијана Јаћовић, у присуству заменика председника Управног одбора “Аргумента”, потписала уговор о приступању у чланство  “Аргумента” чиме је трстенички Центар за социјални рад постао његов члан и као правно лице.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x