Удружење “Окулар”: “АкТИвни ПРОТИВ ПРЕПРЕКА”

Удружење “Окулар” из Ћићевца упутило је позив младима са инвалидитетом/хендикепом, старости 15 до 30 година, а који живе у општинама на територији Расинског округа, да се пријаве за учешће на пројекту “АкТИвни ПРОТИВ ПРЕПРЕКА”, кроз који ће бити оснажени за активније укључивање у друштвену заједницу, за друштвено ангажовање, самозаступање и повећање могућности за запошљавање.

Прва активност пројекта јесте дводневни тренинг на тему друштвеног активизма и медијске писмености младих, који ће се одржати 29.2. и 1.3.2020. године у просторијама Дневног боравка у Варварину. Након тренинга, учесници/е пројекта ће имати прилику да се укључе у осмишљавање и спровођење јавне акције, а најмотивисанији учесници/це ће добити и прилику за ангажман у Удружењу “Окулар”, за шта је предвиђена исплата хонорара у периоду од 4 месеца. У реализацији ових активности имаће менторску подршку чланова/ица Удружења “Окулар”.

Удружење покрива све трошкове превоза и исхране учесника/ца (по потреби и пратилаца) током учествовања на пројектним активностима, док је за малолетне учеснике/це потребно доставити сагласност родитеља/старатеља.

Пријављивање се врши слањем попуњеног пријавног формулара на okularcicevac@gmail.com или попуњавањем формулара директно у просторијама Удружења “Окулар” у Ћићевцу, а најкасније до 23.2.2020. године.

Пројекат “АкТИвни ПРОТИВ ПРЕПРЕКА” је подржан од стране Форума младих са инвалидитетом, а у оквиру пројекта “Дигитална и медијска писменост младих са инвалидитетом/хендикепом”, који се реализује у периоду јануар 2018 – јун 2020. године. Пројекат се реализује у оквиру програма Европске Уније “Civil Society Facility and Media Programme 2016-2017“.

Партнер на пројекту је УСХ – Удружење Студената са Хендикепом / Students with Disabilities које “Окулару” током реализације пројекта пружа менторску подршку.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x