Удружење “Окулар”: “Информације против дискриминације”

У суботу 29. августа 2020. године, са почетком у 10 часова, одржаће се улична акција на Тргу младих у Ћићевцу под називом “Информације против дискриминације”. Акцију спроводи група младих са инвалидитетом / хендикепом, уз подршку Удружења “Окулар”, а у оквиру пројекта “АкТИвни ПРОТИВ ПРЕПРЕКА”.

Из Удружења “Окулар” наводе да циљ ове акције јесте информисање суграђанки и суграђана о томе на који начин требају комуницирати са особама са инвалидитетом / хендикепом, а све због тога да би се умањило незнање о могућностима комуницирања са особама са инвалидитетом / хендикепом, које је препознато као један од главних узрока испољавања страха и њиховог друштвеног искључивања.

“У оквиру ове уличне акције, млади са инвалидитетом прикупљаће и потписе поводом покренуте петиције за оснивање Савета за младе општине Ћићевац и указивати на то да би се у саставу овог Савета морао наћи и представник особа са инвалидитетом / хендикепом”, стоји у саопштењу Удружења “Окулар”.

Пројекат “АкТИвни ПРОТИВ ПРЕПРЕКА” је подржан од стране Форума младих са инвалидитетом, а у оквиру пројекта “Дигитална и медијска писменост младих са инвалидитетом / хендикепом”, који се реализује у периоду јануар 2018 – јун 2020. године. Пројекат се реализује у оквиру програма Европске уније “Civil Society Facility and Media Programme 2016-2017”.

Ставови садржани у овом чланку искључива су одговорност аутора и његових сарадника и не представљају званичан став Форума младих са инвалидитетом, нити Европске уније.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x