Урош Рашић из Крушевца први допливао до Часног крста на Великој Морави

У Селу Варварин, на Великој Морави код сплавова, одржано је традиционално пливање за Часни Богојављенски крст. У конкуренцији 23 такмичара, први до симбола вере допливао је Урош Рашић из Крушевца коме је председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић уручила сребрњак, поклон локалне самоуправе.

“Желео бих да пожелим свима срећан празник, Бог се јави! Ево освојио сам Часни крст по други пут, прошле године сам био у Шаврану, узео сам, ево сад сам дошао овде да се опробам, узео сам опет. Осећај је стварно  невероватан, ово не може да се опише док се не скочи у овако хладну воду и мислим да је свако победник ко је данас пливао. Имали смо и дечка, најмлађег, од седам година и он је за све нас победник. Ово је за мене стварно једно велико искуство, поносан сам на себе и нека се овако настави и надам се да ће из године у годину бити све боље и боље”, рекао нам је након пливања седамнаестогодишњи Урош Рашић.

Најмлађи учесник пливања за Часни крст на Великој Морави био је седмогодишњи Лазар Живковић из Крушевца. Њему је ово прво учешће, а у трци за Часни крст учествовао је са својим оцем Сашом. Он је на поклон добио сребрни крстић, донацију златаре “Ексклузив 585” из Варварина.

“Било је лепо, пливаћу и следеће године. Вода је била хладна, али позваћу и другаре да следеће године дођу, зато јер је ово једно лепо искуство”, рекао нам је Лазар Живковић.

Организатори пливања за Часни крст на Великој Морави су Месне заједнице Варварин и Село Варварин, а покровитељ општина Варварин. Витешком надметању је претходила литургија у цркви Успења Пресвете Богородице у Селу Варварин, литија од цркве до Велике Мораве, а након тога и сечење славског колача.

3 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x