Уручена признања најбољим спортистима, спортском колективу и спортском раднику општине Варварин

У мултимедијалној сали Општине Варварин општински Спортски савез организовао је пријем и том приликом су уручена признања најбољим младим спортистима у 2021. години, најбољем спортском колективу и најбољем спортском раднику општине Варварин у прошлој години.

За најбоље спортисте у 2021. години проглашени су Елена Вићић, чланица Кошаркашког клуба “Темнић”, Зорана Бошковац, каратисткиња Карате клуба “Темнић” и Милош Ивковић из Бодибилдинг клуба “Конан”. За најбољи спортски клуб проглашен је Карате клуб “Темнић”, а за спортског радника године Славољуб Благојевић.

Члановима Скупштине Спортског савеза општине Варварин обратио се председник Савеза Зоран Петронијевић, а у име награђених обратио се Славољуб Благојевић, дугогодишњи спортски радник, новинар и некадашњи генерални секретар ФК “Темнић 1924”.

Елена Вићић истиче да се кошарком бави већ шест година и већ је учествовала на четири регионална тренинга, али и на савезним, као представница КК “Темнић”. Нашла се и на списку 24 најбољих кошаркашица у Републици Србији, али и у 12 најбољих за регион централне Србије, у категорији 2008. годиште.

“Ово признање је мени један велики подстицај да још више тренирам, да још више напредујем у овом спорту и да остварујем још боље резултате”, истакла је ова млада нада варваринске и српске кошарке.

Милан Ивковић је са тренинзима у теретани почео 2018. године, припреме за такмичење започео је у новембру 2020. године. Током 2021. године освојио је треће место на Купу Србије и прво место на Купу Балкана, у категорији јуниора, а друго место у категорији сениора, преко 100кг.

“Признање нема материјалну вредност, али је признање за све што сам прошао јер је припрема пред такмичење веома комплексна и није као у свим осталим спортовима већ се мора много водити рачуна о тренингу, о исхрани, о суплементацији, о хиљаду ствари тако да је ово награда за то жртвовање у протеклих годину и више дана”, каже Ивковић.

Признања најбољим спортистима и спортским радницима уручили су заменик председнице општине Дејан Милановић, помоћник председнице Александар Марковић и председник Спортског савеза општине Варварин Зоран Петронијевић.

2.8 5 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x