Уручене награде најбољима на ликовно – литерарном конкурсу “Мост”

У Мултимедијалној сали Општинске библиотеке Варварин, у оквиру обележавања 25. годишњице бомбардовања моста у Варварину, отворена је изложба радова и додељене су награде најбољима на традиционалном деветом по реду ликовно – литерарном конкурсу “Мост”. Дипломе и књиге најбољим учесницима уручила је председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић, похваливши малишане на креативности и таленту.

Поред награђених учесника, наставника и родитеља, свечаности поводом уручења награда присуствовали су и заменик председнице општине Александар Павић, председник Скупштине општине Варварин проф. Саша Живадиновић и помоћници председнице општине Немања Чолић и Марија Брајовић.

На овогодишњем конкурсу “Мост”, који се организује поводом обележавања 30. маја, годишњице страдања десеторо наших суграђана током НАТО агресије и злочиначког бомбардовања Варваринског моста 1999. године, учешће су узели ученици свих основних школа из темнићког краја, Средње школе Варварин, малишани из Предшколске установе “Наша радост” и штићеници Дневног боравка за децу, младе и одрасле са сметњама у развоју, којима је ове године додељена посебна награда и то Слађану Филиповићу и Давиду Живановићу.

У категорији ликовних радова за предшколски узраст похвале су уручене Павлу Пантићу, Мили Чолић и Луки Лазаревићу из Варварина, треће место освојила је Петра Чолаковић из Бачине, друго место припало је Нини Милорадовић из Варварина, а прво Стефану Ристићу из Варварина.

У категорији од првог до четвртог разреда похваљени су Лука Цветковић, ученик II/2 разреда ОШ “Јован Курсула” из Варварина, Огњен Милојевић, ученик II/1 разреда ОШ “Мирко Томић” из Обрежа, Јана Вићентијевић, ученица IV/2 разреда ОШ “Јован Курсула” из Варварина и Матеја Ковачевић, ученик I/3 разреда ОШ “Јован Курсула” из Варварина.

Треће место у овој категорији освојили су Нађа Милосављевић, ученица II/2 разреда ОШ “Јован Курсула” из Варварина и Петар Ђорђевић, ученик III/1 разреда ОШ “Мирко Томић” из Обрежа. Друго место поделили су Петар Миљковић, ученик II/4 разреда ОШ “Јован Курсула” из Доњег Катуна и Лена Ђурђевић, ученица I/2 разреда ОШ “Јован Курсула” из Варварина. Прво место припало је Андрији Аранђеловићу, ученику II разреда ОШ “Свети Сава” из Бачине и Маши Петровић, ученици II/2 разреда ОШ “Јован Курсула” из Варварина.

У категорији ликовних радова ученика од петог до осмог разреда похваљени су Дуња Маринковић, VIII/1 разред, Костантин Миленковић, ученик VII/3 разреда, Сања Миленковић, ученица V/2 разреда, Софија Миловановић, ученица VI/2 разреда, Матија Чолић, ученик VI/1 разреда и Вера Милановић, ученица VIII/2 разреда, сви ученици ОШ “Јован Курсула” из Варварина.

Треће место у овој категорији поделили су Стефан Блажић, ученик V/2 разреда и Вук Стефановић, ученик VI/2 разреда ОШ “Јован Курсула” из Варварина. Друго место припало је Андријани Миладиновић, ученици VII/2 разреда ОШ “Херој Мирко Томић” из Доњег Крчина – одељење у Залоговцу и Јовани Јовановић, ученици VII/2 разреда ОШ “Јован Курсула” из Варварина. Прво место у категорији ликовних радова освојиле су Тања Арсић, ученица VII/2 разреда и Марта Васић, ученица VII/3 разреда ОШ “Јован Курсула” из Варварина.

У категорији литерарних радова ученика од првог до четвртог разреда прва је била Лена Лукић, ученица III/2 разреда ОШ “Јован Курсула” из Варварина, друго место освојила је Лена Ђурђевић, ученица I/2 разреда ОШ “Јован Курсула” из Варварина, док су треће место поделиле Даница Маринковић, ученица III/1 разреда ОШ “Јован Курсула” из Варварин и Надежда Јоваџић, ученица IV разреда ОШ “Свети Сава” у Бачини.

У категорији од петог до осмог разреда награђена је првим местом Мартина Ђорђевић, ученица VIII/1 разреда ОШ “Јован Курсула” из Варварина, друго место освојила је Николина Миловановић, ученица VII/1 разреда ОШ “Мирко Томић” из Обрежа, а треће Софија Срећковић, ученица VI/2 разреда ОШ “Јован Курсула” из Варварина.

Када је у питању категорија средњошколаца, ученица I/3 разреда Средње школе Варварин Наталија Сврзић освојила је прву награду, док је ученица I/3 разреда варваринске средње школе Марија Тодоровић освојила друго место.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x