Одржане радионице за предшколце и средњошколце

У оквиру дечијег пројекта под називом “Стари накит”, Нада Маринковић и Јелена Вукчевић одржале су радионицу за малишане предшколске групе ПУ “Бисери” из Велике Дренове. Према речима Јелене Вукчевић, историчарке и кустосткиње у Музејској збирци Народног универзитета у Трстенику, радионица се састојала од теоријског – показног и креативног дела, у теоријско – показном делу деци је испричана историја украшавања накитом и приказани су им предмети из различитих збирки.

“Деца су у креативном делу радионице добила задатак да сами дизајнирају комад накита инспирисан накитом који се чува у Музејским збиркама. Пре ове одржана је и радионица за средњошколце под називом “Архео – слагалица”, а циљ нам је био да упознамо ученике из области археологије, као струком, археолошким поступцима приликом истраживања и материјалном културом”, каже Јелена Вукчевић.

У практичном делу ове радионице, коју је водила археолошкиња Марија Аћимовић, одабрани ученици средњих школа трстеничке општине склапали су делове рецентних, савремених посуда, како би увидели труд и време које је потребно да се археолошки материјал обради. Радионица је тематски спроведена у оквиру тренутне изложбе “Музејски досије – прича о две потковице”, додаје Јелена Вукчевић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x