Ускоро радови на реконструкцији објекта ОШ “Свети Сава” у Бачини

На територији варваринске општине у току су реконструкције школских зграда у Орашју и Доњем Крчину, а ускоро се очекује и почетак радова на комплетној реконструкцији и адаптацији Основне школе “Свети Сава” у Бачини, истиче председник општине Војкан Павић.

“У току је јавна набавка за избор извођача за грађевинске радове на објекту ОШ “Свети Сава” у Бачини. Вредност тих радова, без ПДВ-а, је око 112 милиона динара, радиће се комплетна реконструкција, као и уређење дворишта и надамо се да ће се крајем августа кренути са радовима” најављује председник Павић.

У школи у Бачини, поред комплетне реконструкције, која подразумева реконструкцију кровне конструкције, фискултурне сале, кухиње, трпезарије, мокрих чворова, биће одрађена и хидроизолација, тако да ће основци из Бачине, али и из околних места, добити боље услове током боравка у школи.

Председник Павић наводи да је и пројектна документација за реконструкцију ОШ “Мирко Томић” у Обрежу у Канцеларији за управљање јавним улагањима, тако да се очекује да ће врло брзо бити расписана и јавна набавка за реконструкцију и ове образовне установе.

Поред реконструкције и адаптације, школа у Обрежу добиће и нову фискултурну салу, а председник Павић додаје и то да су у току радови и на школским објектима у Орашју и Доњем Крчину.

“У Орашју и Доњем Крчину радови на реконструкцији школа су у току, имамо и неке допунске радове који су прихваћени од стране Канцеларије за управљање јавним улагањима тако да очекујемо да ће до почетка нове школске године ови радови бити завршени”, рекао нам је председник општине Војкан Павић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x