Успешна и последња овогодишња акција добровољног давања крви у Трстенику

Ликовни салон Дома културе у Трстенику поново је био место окупљања хуманих људи, одржана је успешна акција добровољног давања крви у организацији трстеничког Црвеног крста, а у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша.

Секретар Црвеног крста у Трстенику Верољуб Миловановић истиче да је ово била последња овогодишња акција, као и све до сада успешна, а крв је дало 120 хуманиста, међу којима је било 11 нових давалаца крви, али и 21 припадница лепшег пола.

“Радује податак да све више младих људи учествује у акцијама, свесни чињенице да крв живот значи и да је увек дефицитарна и потребна у лечењу грађана трстеничке општине у здравственим центрима широм Србије. Зато и овога пута желим да се захвалим свим досадашњим учесницима акција, добровољним даваоцима крви, наравно и нашим дугогодишњим сарадницима у акцијама из Завода за трансфузију крви из Ниша, али и нашим младим и вредним волонтерима који се увек радо одазивају и помажу нам у овим и другим активностима”, поручио је Верољуб Миловановић.

Он је изнео и податак да је у овој години на акцијама прикупљено укупно 1.280 јединица крви, што Трстеник сврстава међу најбоље организаторе акција добровољног давања крви у Србији.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x