Удружење Рома у Трстенику наставља пројектне активности

У првој половини ове године Удружење за демократизацију и образовање Рома у Трстенику реализовало је неколико планираних активности, како би се побољшао животни стандард и положај ромске популацији у трстеничкој општини.

“Аплицирали смо једним пројектом у коме смо запослили седам Рома и они сада својим примањима подмирују потребе у домаћинствима. Сада у Удружењу размишљамо како и на који начин да помогнемо нашим људима, обзиром да ће ускоро почети нова школска година, деци треба обезбедити књиге и школски прибор, одећу, обућу, а треба мислити и на предстојећу зиму и на обезбеђивање огрева и других потрепштина и за то ћемо сести и разговарати да би смо пронашли адекватна решења”, каже председник УРДОР-а Трстеник Александар Митровић.

Он истиче да је, захваљујући доброј сарадњи са локалном самоуправом, од 2010. до 2025. године усвојена стратегија сиромаштва Рома.

“Да би смо и даље добијали новац путем пројеката морамо бити јединствени и организованији за реализацију. Не може један човек постићи ништа, а да више њих само чека решење проблема и ја се надам да ћемо ускоро постићи договор. Ситуација са ромском популацијом у Трстенику је задовољавајућа, али и даље треба радити на унапређењу стања у свим областима”, додао је Митровић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x