Усвојен други ребаланс буџета општине Варварин за 2020. годину

На дневном реду 5. седнице Скупштине општине Варварин пред одборницима локалног парламента нашло се више од 20 тачака међу којима је најзначајнија била одлука о другом ребалансу буџета општине Варварин за 2020. годину.

По речима председнице општине Варварин др Виолете Лутовац Ђурђевић, из разлога што су се створиле потребе за издвајањем већег дела средстава на појединим позицијама, као и због смањења финансијских планова и трошкова појединих корисника буџета због ситуације са пандемијом корона вируса из тог разлога је и дошло до ребаланса општинског буџета.

Она наводи да су пристигла и средства од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у износу од 2 милиона динара за услугу лични пратилац детета, док су препакована и средства за Програм пољопривредне и политике руралног развоја с обзиром да је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде дало сагласност за измену тог Програма, па су средства опредељена за путовања на сајмове и семинаре, која нису била утрошена због ситуације са пандемијом, пребачена на позицију за набавку специјализоване механизације и опреме, иначе програм за који се пољопривредници из темнићког краја највише интересују.

“Створили су се се услови и за повећање средстава за одржавање некатегорисаних путева и одржавање сеоских путева, до сад смо на тој позицији имали око 20 милиона динара, а овим ребалансом тај износ повећан је за још 9 милиона. У буџету општине Варварин биће приказана и средства од прихода од издавања просторија месних заједница тако да ћемо до краја године имати отприлике још 4 милиона што ће месне заједнице моћи да искористе за неке своје потребе и да можемо да реагујемо по њиховим захтевима”, наводи председница општине Варварин.

Она је изразила и задовољство што су другим ребалансом буџета општине повећана и средства за породиље за 3 милиона динара, изразивши наду и очекивање да ће та средства и у наредном периоду бити још више повећана.

“Готово сви корисници буџета су смањили свој буџет, али је дошло до повећања на у ПУ “Наша радост” с обзиром да смо добили сагласност за повећање за милион динара, у оквиру пројекта “У вртићима расте будућност Србије”, а где су за потребе овог пројекта у вртићу у Обрежу запослене две васпитачице. Опредељено је и још 700.000,00 динара за потребе Дома здравља “Др Властимир Годић” за реконструкцију и сређивање фасаде зграде Службе за радиологију, радови су у току, након радова биће постављен и нови рендген апарат, донација амбасаде Јапана, тако да ћемо добити и једну комплетно сређену зграду како би нашим суграђанима пружили адекватну здравствену заштиту”, рекла нам је председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Ребалансом буџета предвиђено је и 3.200.000,00 динара за радове на згради која се у насељу Расадник гради за избегла и расељена лица са простора бивше Југославије, а за изградњу гаража, уређење простора испред зграде и прикључке на водоводну и канализациону мрежу и гас.

На дневном реду нашла су се и Решења о разрешењу и именовању чланова Општинске изборне комисије у сталном саставу, разрешењу и именовању председника и чланова Комисије за стипендирање студената, а разматрани су и предлози Годишњег плана рада ПУ “Наша радост” за 2020/2021 годину и Развојног плана рада вртића за периоду август 2020 – септембар 2023. године.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x