На 14. седници Скупштине општине Варварин усвојен Извештај о реализацији буџета за првих шест месеци ове године

Након летње паузе одржана је 14. седница Скупштине општине Варварин на чијем дневном реду се нашло 13 тачака и на којој се нашао и Извештај о извршењу Одлуке о буџету општине Варварин за период од 01.01. до 30.06.2017. године, док су одборници локалног парламента разматрали и Извештај о раду Предшколске установе “Наша радост” за радну 2016. – 2017. годину.

“Најзначајнија тачка на седници СО Варварин била је усвајање Извештаја о реализацији буџета за претходних шест месеци. Ту Одлуку о извршењу буџета разматрало је и Општинско веће, а реализација буџета тече по плану тако да је овај Извештај усвојен једногласно”, каже председник СО Варварин Драгољуб Станојевић.

Друга тачка се односила на Извештај о раду ПУ “Наша радост” с тим што вртић, у односу на друге установе, има обавезу да свој Извештај подносу за школску, а не календарску годину тако да је и овај Извештај усвојен једногласно

Одборници Скупштине општине Варварин променили су и Одлуку о додели стипендија талентима, а на основу примедби које су пристигле од Комисије која је те стипендије додељивала прошле године и где су се појавили неки проблеми, тако да се ти проблеми и недоумице не би понављали сад је направљен предлог, док ће јавни позив бити објављен почетком новембра.

“Прошле године је било 60 и неколико стипендија, скоро дупло више него 2015. године, а ја се надам да ће и ове године бити много више наших студената од друге године па на даље који ће истуњавати те услове”, очекује Станојевић.

На дневном реду усвојена је и Одлука о радном времену трговинских, угоститељских и занатских објеката, а расправљало се и о решавању статуса возила која су раније била у власништву СО Варварин. Изменом закона о локалној својини, Скупштина општине не може да буде власник тих возила, а нека су остала, на папиру, у власништву општине и ако су дата на коришћење другим установама и предузећима, тако да су одборници у неколико Одлука то ставили ван снаге, а договорили се да касније, на основу Одлуке Општинског већа, начелник Општинске управе потписује једнообразовне уговоре са свим корисницима за које се процени да је неко возило неопходно дати.

“Донета је и Одлука о успостављању сарадње са словеначком општином Ползела, ту је направљен први корак и руководство општине Ползела је долазило у Варварин, послали су нам писмо о намерама, тако да је наредни корак био да Скупштина донесе једну овакву Одлуку и да је проследи Министарству за државну управу и локалну самоуправу у Влади Републике Србије које даје сагласнот након чега се потписује споразум”, објашњава Станојевић поручивши да ће то сигурно бити корисно за општину Варварин.

Наредна, 15. седница Скупштине општине Варварин биће одржана у интервалу од 10. до 15. септембра, кад буду пристигли предлози за доделу општинских признања од кадровске комисије и на тој седници ће бити донета Одлука о признањима, док ће Свечана седница Скупштине општине бити одржана на Дан општине Варварин, 23. септембра, када ће бити додељена признања заслужним грађанима и ученицима, а први пут ове године и пољопривредницима са територије општине Варварин.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x