Варварин добија дигитални мамограф и ново санитетско возило

Чланица Председништва Српске напредне странке (СНС) проф. др Сања Радојевић Шкодрић, приликом посете Варварину, подсетила је да је држава протеклих година највише средстава уложила у здравствени и образовни систем, али и најавила нова улагања, како у темнићки крај, тако и у цео Расински округ. Она је нагласила да ће ова установа, поред новог санитетског возила, већ почетком наредне године добити и дигитални мамограф.

Проф. др Сања Радојевић Шкодрић је упутила похвале Дому здравља “Др Властимир Годић” у Варварину, који је добро организован и одлично ради и, за разлику од неких других здравствених установа, пријатно је изненађена чињеницом да овај Дом здравља имају едукованог и одличног радиолога и рендген техничара, као и рендген апарат чија дијагностика савршено функционише.

“Оно што је председник Александар Вучић обећао, то је да ће варварински Дом здравља ускоро добити и ново санитетско возило и дигитални мамограф, тако да, током следеће године, Варварин ће бити један мали дијагностички центар са рендген апаратом, мамографом и комплетном екипом, што ће драстично променити здравствено стање жена. Жене су стуб породице, стуб друштва, стуб државе и о њиховом здрављу морамо и треба да бринемо и у томе не смемо да станемо”, поручила је проф. др Сања Радојевић Шкодрић.

Поред новог улагања у варварински здравствени систем, “Моравски коридор” је још више приближио велики здравствени центар Крушевац Варварину и сви којима је потребна додатна здравствена дијагностика сада могу још брже и једноставније да стигну и да обаве све прегледе, оцењује проф. др Радојевић Шкодрић и најављује да ће ускоро и Крушевац добити нови дигитални мамограф.

“Оно што је јако важно за здравствени систем, јесте да смо запослили све људе, особље које је било ангажовано током пандемије COVID-19, сви су добили посао на неодређено, како медицински, тако и немедицински радници и то је најбољи начин на који се држава одужила људима, оним истим људима којима смо аплаудирали са наших тераса и прозора, који су даноноћно носили скафандере, нису виђали чланове своје породице, једноставно, држава се одужила нашим херојима”, поручила је проф. др Сања Радојевић Шкодрић.

Када је у питању дигитални мамограф, који ускоро стиже у Дом здравља “Др Властимир Годић”, наглашено је да ће, поред редовних дијагностичких прегледа, акценат бити посебно стављен на превентивне прегледе, који ће бити организовани једном недељно.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x