Варварин добио нову мултимедијалну салу и поетски мини атеље

Средствима Министарства културе и информисања, а кроз пројекат “Битка за културу”, потпуно су реконструисане и новом опремом опремљене мултимедијална сала на другом спрату Општинске библиотеке Варварин и поетски мини атеље у подруму зграде.

Начелник одељења за Локално-економски развој у Општинској управи општине Варварин, Александар Павић објашњава да ће, захваљујући реализацији овог пројекта, у наредном периоду Скупштина општине Варварин, Општинско веће, али и сва остала удружења имати једну потпуно уређену мултимедијалну сали за одржавање седница, састанака и промоција.

Кроз пројекат “Градови у фокусу”, финанираном од стране Министарства за државну управу и локалну самоуправу, током текуће године биће одрађени и радови на санацији фасаде и замени столарије на згради Општинске библиотеке Варварин. Овај пројекат је од изузетног значаја за општину Варварин зато што ће, након више од 30 година, ова установа културе засијати новим светлом.

“Поред тога што смо добили потпуно сређену мултимедијалну салу и поетски мини атеље, улазимо и у поступак реконструкције комплетне зграде Дома културе. Радови крећу до лета и биће реновирана целокупна спољашња фасада, а биће замењена и столарија”, наглашава Павић.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x