Варваринци још једном показали хуманост, прикупљене 52 јединице крви

Поводом обележавања 14. јуна, Светског дана добровољних давалаца крви, Црвени крст Варварин, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Ниш, организовао је III редовну акцију добровољног давања крви. Овогодишња порука Светског дана добровољних давалаца крви је “20 година прославе давања – Хвала вам даваоци крви” и овај јубилеј од 20 година означава да су министри здравља из целог света усвојили декларацију о обавези и подршци добровољном давалаштву крви.

Обележавањем јубилеја истиче се огроман значај који даваоци крви имају у животима пацијената и других давалаца. Кампања служи да се изрази захвалност за дату крв, плазму и тромбоците за све оне који су спасили многе животе и не само то, то је позив на акцију, мотивисање многих других појединаца да се прикључе глобалном покрету давалаштва крви.

Акцији реализованом у варваринском Црвеном крсту се одазвало 53 давалаца, крв је дало 52, од тога је 8 жена, а 3 особе су први пут дале крв. Грађани општине Варварин су још једном показали своју хуманост и племенитост, као и спремност да помогну када је то потребно.

“Хвала на несебичности, племенитости и храбрости! Хвала сваком даваоцу који спасе нечији живот”, поручили су из Црвеног крста Варварин.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x