Велика материјална штета од невремена у Крушевцу

Крушевац и околину у ноћи између среде и четвртка захватило је велико невреме, праћено јаком кишом и ветром. Тим поводом градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић обишла је неколико локација у граду.

За око 120 минута падавина на територији Крушевца пало је преко 73 литра кише по метру квадратном, а све то је праћено јаким олујним ветром и грмљавином.

То је довело до већег броја оштећења објеката, а највећу штету је претрпела Основна школа “Вук Караџић”. Са ове школе је скинуто преко 70% лименог кровног покривача, који је завршио у дворишту школе и породичном домаћинству преко пута школе. Због велике количине падавина прокисао је кров и оштетио је 7 учионица, библиотеку и медијатеку.

Градоначелница Палуровић је нагласила да се одмах креће са санацијом и уклањањем лима како не би повредио пролазнике и да се што пре крене у поступак за постављање новог кровног покривача.

Кућа породице Симић, која је преко пута школе, такође је имала оштећење од последица летења лима са објекта школе…

Градоначелница Јасмина Палуровић обишла је и насељено место Паруновац где су оштећене четири улице. Са председником Савета Месне заједнице Паруновац Мирославом Петровићем обишла је улицу Краља Радослава, где је вода однела коловозни строј. Договорено је да се крене у санацију и оспособи улица за функционисање.

У Железничкој улици дошло је до поплаве неколико стамбених објеката који су били на најнижој коти, јер због обилних падавина атмосферска канализација није могла да прими сву количину воде. Размотриће се могућност изградње новог канализационог вода са већим пречником, како би се избегле овакве појаве у неком наредном периоду.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x