Велики допринос волонтера еколошкој акцији у Селишту

Локална самоуправа и вредни волонтери Црвеног крста, Канцеларије за младе и Општинског одбора Српске напредне странке (СНС) у Трстенику, уз велику помоћ људи и механизације из ЈКСП “Комстан”, успешно су одрадили еколошку акцију чији је покретач дневни лист Блиц.

Овога пута било је то чишћење отпада из Риљачке реке у највише пострадалом од поплава насељеном месту Селиште, а волонтери, које је посетио и председник општине Трстеник Александар Ћирић, су прикупили веома велику количину пластичних флаша, кеса и осталог комуналног отпада.

“Ово је прва у низу планираних акција до краја ове године, сада смо овде у Селишту, следе акције чишћења Љубостињске и Црнишавске реке, а затим остале загађене средине. Волонтери су показали изузетну вољу и жељу да очисте планирану еколошку средину и ја им честитам и захваљујем на томе”, истакао је председник Ћирић.

Он је оценио да су ово смеће, као и људска немарност и неодговорност, утицали свуда да се потоци и реке излију и направе велике штете на подручју општине Трстеник и рекао да се наредне акције морају спровести систематски.

“Недавно смо имали посету и разговоре са надлежнима из ЈВП “Србијаводе” и “Енергопројекта” који ће одрадити пројекте по којима ће се радити како се не би више дешавале овакве непредвидиве ситуације. Канцеларија за јавне радове ће финансирати ове пројекте и уредити наше водотокове, а ово је веома скупа инвестиција и очекује нас заједно велики посао и ја апелујем на свест грађана да не загађују више своју животну средину, да смеће одлажу у канте и у постављене контејнере”, поручио је Ћирић.

Он је нагласио да ће надлежне службе по потреби на терену чешће интервенисати на одвожењу смећа, али и напоменуо да ће они који и даље загађују животну средину бити законски санкционисани најавивши и набавку још једног броја нових контејнера.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x