На карате турниру у Трстенику велики број младих

Карате клуб “Прва петолетка” из Трстеника успешно је организовао 11. по реду турнир “Фунакоши КУП 2017” у трстеничкој Хали спортова где се такмичило преко 300 младих каратиста из целе Србије. На овом турниру су млади каратисти КК “Темнић” из Варварина остварили добар резултат освојивши 11 медаља и то 4 златне, 5 сребрне и 2 бронзане.

“Захваљујем се локалној самоуправи, као и организатору КК “Прва петолетка” који је у протеклих 40 и више година освојио велики број трофеја, што га је сврстало у ред најбољих српских карате клубова. У њиховим редовима су државни репрезентативци, освајачи медаља, а свакако најтрофејнија међу њима је актуелна Европска шампионка и тренер овог клуба Нада Сарић, тако да је сасвим заслужено ово одржавање турнира”, каже председник ЈКА Шотокан федерације Оливер Томић.

“Ми практично сада стартујемо у нову сезону, такмичари који су државни репрезентативци одавде одлазе на Европско првенство у Холандију које се одржава крајем марта, односно почетком априла, ове године. Драго ми је што је на овом турниру учествовао велики број младих каратиста тако да заиста не треба бринути за будућност овог спорта који је, по масовности, популарности и резултатима други у Србији, одмах после фудбала”, истакао је Томић.

Ово такмичење са трибина посматрао је велики број гледалаца који су аплаузима награђивали наступе такмичара на паркету спортске хале у Трстенику.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x