Велики успех варваринских средњошколаца на такмичењу “Књижевна олимпијада”

Ученици Средње школе Варварин и ове године су наставили традицију успешних резултата на Републичком такмичењу из књижевности “Књижевна олимпијада” где су освојили два прва места, два друга места и једно четврто.

Марија Крсмановић и Милица Весић, ученице трећег разреда, освојиле су прво место, Анита Јовановић, ученица трећег разреда, и Стефан Пантић, ученик првог разреда, освојили су друго место, док је Андријану Јелић два бода делило од трећег места на такмичењу.

Директорка Средње школе Варварин Весна Чабрић наводи да су протеклог викенда ученици ове школе учествовали на бројним такмичењима, из историје, хемије и књижевности где су остварили запажене резултате нагласивши да су најбољи резултати постигнути на Републичком такмичењу из књижевности “Књижевна олимпијада”.

“Ово су стварно изузетни резултати за нашу школу и честитам ученицима на постигнутим резултатима и професорима који су их спремали и водили на такмичење, Саши Живадиновићу и Катарини Вељковић. Ово је и диван подстрек за све будуће генерације и за све основце који планирају да упишу нашу школу”, рекла је директорка Весна Чабрић.

Професор српског језика и књижевности Саша Живадиновић подсећа да је циљ такмичења “Књижевна олимпијада” популаризација српског језика и књижевности и развијање љубави према књижевним делима и њихово тумачење.

“Ученице Марија Крсмановић и Милица Весић освојиле су прво место са максималних 20 поена, Анита Јовановић и Стефан Пантић освојили су друго место са по 19 поена, док је Андријана Јелић освојила четврто место, баш као и прошле године, са 17 поена. Имајући у виду величину наше школе и број ученика професори српског језика и књижевности сматрају да је овај успех заиста фантастичан”, оцењује проф. Живадиновић.

Честитавши ученицима на оствареном успеху и захваливши им се што су их учинили поносним и срећним, проф. Катарина Вељковић истиче да су припреме биле дуге и напорне и да су биле интезивиране у протекла четири месеца.

“Пуно су радили, учили и читали, повезивали та нова знања са већ стеченим знањима јер је тај тест подразумевао и питања која су се односила на претходне разреде и испоставило се да се њихов труд и рад исплати. Једна од награда за ученике трећег и четвртог разреда јесте и могућност да, уколико желе, на Филолошком факултету у Београду без полагања испита и на буџету упишу неки од смерова који се односи на српски језик и књижевност”, каже проф. Катарина Вељковић.

 

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x