Велико интересовање грађана за једнократну помоћ државе, линк за пријаву у тексту

Министарство финансија Владе Републике Србије саопштило је да се у току прва три часа пола милиона грађана наше земље пријавило за исплату новчане помоћи у износу од 100 евра преко портала Управе за трезор, на веб-адреси idp.trezor.gov.rs.

Право на новчану помоћ имају сви пунолетни држављани Србије, са важећом личном картом и пребивалиштем у Републици. Потребно је само да унесу број личне карте, матични број, као и да изаберу банку преко које желе да им се исплати новац, без обзира на то да ли имају отворен рачун или не.

У петак, 15. маја, почеће пријава телефонским путем, преко контакт-центра, чији ће број телефона бити објављен у петак ујутру.

Примаоци пензија и новчане социјалне помоћи су аутоматски пријављени за исплату ове новчане помоћи, која ће за њих почети од 15. маја.

У циљу подршке својим грађанима у временима кризе изазване епидемијом COVID-19, Влада Србије је донела одлуку да свим пунолетним држављанима који имају пребивалиште на територији Републике и важећу личну карту омогући добијање једнократне помоћи од 100 евра у динарској противвредности.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x