“Помоћ у кући за достојанствену старост” у сваком селу општине Варварин

У оквиру пројекта “Помоћ у кући за достојанствену старост”, који спроводи Асоцијација за развој општине Жагубица са којом је општина Варварин потписала уговор за пружање услуге помоћ у кући за старије и одрасле особе, 15 геронто домаћица добило је сертификате, а за сада је пријављено 53 корисника.

“Тренутно се налазимо у фази када се почиње са пружањем услуга. Пружалац услуге је Асоцијација за развој општине Жагубица и у овом тренутку упослено је десет геронто домаћица. Услуга се пружа за 53 корисника, с тим што очекујемо да се до краја године тај број повећа на 59 корисника” каже координатор пројекта Марија Веслигај.

Она додаје да се паралелно са тим активностима све време ради и кампања која подразумева промоцију ове услуге на терену. “Ми смо сада, од ових првих хладних дана, били и у мало удаљенијим селима и могу да кажем да је услуга буквално ушла у свако село” истиче Веслигај додајући да Маскаре за сада има једног корисника, док постоје села и са више од десет корисника.

“Ми на терену, сем кампање коју спроводимо, дајемо и нешто више од себе. Ти наши активисти и волонтери решавајају и друге проблеме, решавају здравствене књижице, рецепте, лекове, социјални статус тако да ми као партнери на овом пројекту можемо слободно рећи да смо презадовољни” поручује координатор пројекта искористивши прилику да активисте и волонтере са терена Избенице, Суваје, Горњег и Доњег Крчина похвали на изузетном ангажовању, јер је било најважније да до зиме ова најудаљенија села буду прикључена што више овом пројекту, тако да ће сада те старије особе у зиму ући са решеним бар једним проблемом.

Веслигај позива све старије особе којима су услуге овог пројекта најпотребније да слободно отворе своја врата без страха, да би били упознати са пројектом.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x