Весна Чабрић: Од септембра нови образовни профил и дуално образовање

Од почетка школске године 2016/17. за ученике Средње школе у Варварину организоване су бројне трибине, а на самом крају 2016. године, на Тик-Так Фесту који организује Фондација “Храбро срце”, ученици ове школе освојили су друго место. Такође, према најави директора ове образовне установе Весне Чабрић, од почетка наредне школске године уводи се и нови образовни профил, док се ради и на увођењу дуалног образовања.

“У првој половини школске године Средња школа Варварин учествовала је у организацији великог броја трибина. Организована су предавања на теме у вези борбе против насиља у породици, трговине људима, вршњачког насиља, обележен је светски дан борбе против сиде и организована едукација и пројекција филма за ученике Средње школе, а организоване су и психолошке радионице и радионице филмске режије и монтаже, којима су присуствовали ученици наше школе пријављени на конкурс краткометражног филма на тему емоционалне писмености.” издваја директор Средње школе у Варварину Весна Чабрић.

Што се тиче опремања школе, директор Весна Чабрић истиче да су за потребе Средње школе набављена два аутомобила. Аутомобил марке Југо добијен је у виду донације, док је Опел Корса купљена за потребе новог образовног профила који се уводи од наредне школске године, а ради се о Машинском техничару за моторна возила.

“Од почетка наредне школске године у Средњој школи Варварин гаси се образовни профил Машински техничар за компјутерско конструисање и уводи Машински техничар за моторна возила и ми се надамо да ће овај нови образовни профил бити један од атрактивнијих образовних профила и да ће привући децу, не само са територије општине Варварин већ и шире, да упишу нашу школу” поручује директор Весна Чабрић.

Она наглашава да се воде и разговори у вези дуалног образовања истакавши да Школска управа Расинског округа баш интезивно ради на томе. “У првој половини јануара месеца одржаће се састанак начелника Школске управе, председника општине, директора Средње школе, Националне службе запошљавања и неких привредних субјеката са територије општине Варварин да би се направили договори на који начин и које би то занимање било најпотребније општини Варварин да би и наша школа увела дуално образовање” додаје она.

Када је реч о Тик – Так Фесту, иначе фестивалу краткометражног филма који реализује Фондација “Храбро срце”, уз подршку Едукативног центра Крушевац, а у оквиру програма “Млади су закон” Министарства омладине и спорта, на завршној свечаности одржаној у Белој сали Културног центра Крушевац екипи варваринске Средње школе додељене су дипломе и “Златна статуа” за освојено друго место са 99 бодова и изузетан допринос развоју емоционалне писмености међу младима.

Наравно, посебно треба нагласити да је филм “Преображај” ученика Средње школе у Варварину у фејсбук гласању освојио убедљиво место са 1. 115 гласова и 20 бодова. Иначе, за овај филм су награђени ученици Ђорђе Глигоријевић, Ђорђе Поповић, Ива Петковић, Милош Лазовић, Невена Ивановић, Милица Гајић, Александар Мацић и ментор, професор српског језика и књижевности Зорица Дамњановић.

Поводом уласка у Нову 2017. годину, директор Средње школе у Варварину Весна Чабрић пожелела је овим путем да упути поздраве свим грађанима општине Варварин, Расинског округа, као и ђацима и њиховим родитељима честитајући им Новогодишње и Божићне празнике уз жељу да ове празничне дане проведу у лепом расположењу и породичној срећи.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x