Војкан Павић: Проблеме решавати мирним путем, осуда насилничког понашања

Немили призори и инциденти који су се синоћ дешавали испред Народне скупштине Републике Србије, када је група демонстраната ломила излоге, палила аутомобиле и полицијска возила и рушила контејнере, беспотребни су и непожељни у тренуцима када се Република Србија суочава са највећим изазовима у својој новијој историји, поручио је путем саопштења председник општине Варварин Војкан Павић.

“Замолио бих све одговорне политичаре да не користе насилне методе за испуњавање својих политичких циљева, да не наносе штету Републици Србији у овим тешким тренуцима и да проблеме изнесу за столом, мирним путем и договором. Пред Србијом су велики изазови, а председник Александар Вучић годинама показује велику одговорност и толерантност у решавању проблема свих грађана и зато нам нису потребни никакви нереди, већ мир и јединство у овим тешким тренуцима”, поручио је председник Павић.

Нагласивши да непоштовање препорука Кризног штаба и Владе Републике Србије за време пандемије корона вируса, велика окупљања без заштитних маски и изазивање нереда и угрожавања живота грађана заслужују највећу осуду свих људи који су забринути за своје здравље и здравље својих најмилијих, председник Павић упутио је апел свим грађанима Републике Србије и општине Варварин да поштују мере и препоруке током пандемије корона вируса, да не наседају на лажне вести и дезинформације и да заједничким снагама и јединствени изађемо као победници из овог рата са невидљивим непријатељем.

“Догађаји у Београду, Крагујевцу и Новом Саду, разбијање прозора полицијских станица, уништавање приватне својине наших суграђана нису демократски начин доласка на власт, демократија се исказује на изборима, у Скупштину се улази вољом народа на изборима, а наши грађани су 21. јуна изабрали и дали поверење људима којима верују и политици председника Александра Вучића”, оценио је председник Павић.

“Још једном бих замолио све грађане да избегавају велика окупљања, да поштују препоруке наших еминентних лекара и стручњака и да јединствени и са минималним бројем жртава пребродимо невоље које је изазвала пандемија корона вируса”, поручио је председник општине Варварин Војкан Павић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x