Одржана конститутивна седница Скупштине општине Ћићевац, Милош Радосављевић председник локалног парламента

Након разматрања Извештаја Општинске изборне комисије и Извештаја верификационог одбора, потврђени су и мандати новим одборницима Скупштине општине Ћићевац, а након полагања заклетве одборници су изабрали и ново руководство Скупштине.

За председника Скупштине општине Ћићевац изабран је Милош Радосављевић, дипл. правник из Ћићевца, за заменика председника Скупштине изабран је Звездан Гагић, др. вет. мед из Плочника, док је Драгана Јеремић, дипл. правник из Плочника, реизабрана за секретара Скупштине.

Захваливши се одборницима локалног парламента, новоизабрани председник Скупштине Милош Радосављевић нагласио је да ће функцију председника Скупштине обављати у складу са Законом и Пословником Скупштине и изразио наду да ће се у наредном периоду у локалном парламенту доносити одлуке у интересу свих грађана општине Ћићевац.

Нови председник Скупштине општине Ћићевац и његов заменик чланови су Српске напредне странке (СНС), која је однела победу на јунским изборима у општини Ћићевац, а нову владајућу већину у Ћићевцу у наредном периоду, поред напредњака чиниће и Српска радикална странка и коалиција СПС – ЈС.

После 20 година на власти досадашњи председник општине Ћићевац Златан Кркић одлази у опозицију, док ће нови председник општине, заменик председника и Општинско веће бити изабрани на наредној седници Скупштине општине, у законском року од 30 дана.

У одборничким клупама у овом мандату седеће 25 одборника који су изабрани на локалним изборима 21. јуна. Коалицију “Александар Вучић – За нашу децу” у наредне 4 године представљаће 11 одборника, Покрет за очување општине Ћићевац 10 одборника, Српску радикалну странку 2, Групу грађана “Само домаћински” 1 и коалицију Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије 1.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x