Волонтерке из Турске припремале оброке за кориснике Народне кухиње

Почетком године је свечано отворена реконструисана Народна кухиња која функционише у оквиру СЦ “Темнић” у Варварину, а која је, у потпуности, реконструисана средствима Турске агенције за међународну сарадњу и координацију – ТИКА која је за ове намене определила око 21.000,00 евра.

Са донацијама је ТИКА наставила, па је пре пар дана обезбедила донацију у виду намирница за припрему оброка за кориснике Народне кухиње којих је, по речима директорке СЦ “Темнић” Ане Видојевић, 140, а који храну преузимају како у ресторану СЦ “Темнић”, тако и на пунктовима по селима варваринске општине.

“Општина Варварин је у програм Народних кухиња ушла 2009. године тројним уговором који су потписали Општина Варварин, Црвени крст и Спортски центар “Темнић” и тим уговором регулисана су права и обавезе тако да је носилац послова Црвени крст Варварин, а припрему и дистрибуцију хране врши Спортски центар “Темнић”. Од прошле године кухиња, где се врши припрема оброка за кориснике Народне кухиње, комплетно је реновирана и опремљена потпуно новим уређајима и апаратима, средства за опремање кухиње донирала је ТИКА, сарадња је настављена и представници ове организације су обезбедили намирнице за припрему 140 оброка за данашњи дан”, наглашава директорка СЦ “Темнић” Ана Видојевић.

Она додаје да су ови оброци припремљени по специјалним рецептима, а у припреми оброка заједно су учествовали искусни кувари СЦ “Темнић”, уз помоћ волонтера из Турске агенције за међународну сарадњу и координацију – ТИКА.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x