Љубав према животињама ветеринарима не дозвољава слободно време

Још као ученик основне школе Иван Пауновић је сањао да једнога дана постане ветеринар, да лечи стоку и брине о њој. Често га је на терен позивао покојни ветеринар Гале, уочио је да дечка интересује тај посао и тако је Иван, после завршетка основне школе, наставио школовање у Пољопривредно – ветеринарској школи у Рековцу, смер ветерина.

По завршетку школовања, поткован знањем из ове области, Иван се запослио у Ветеринарској станици “Авенија вет” у Новом Селу, где и данас савесно и одговорно, са колегама и једном колегиницом, раде у станици и на терену по позивима.

“Памтим то време када сам са покојним чика Галом ишао на терен и гледао како он мајсторски обавља послове. Ја волим стоку и много сам од чика Галета тада научио, додатно знање стекао сам у школи у Рековцу, а по завршетку школовања постао сам званично ветеринар и почео да радим у “Авенији вет”, јединој ветеринарској установи на територији општине Врњачка Бања која је опремљена савременим апаратима и опремом помоћу којих ја и колеге пружамо адекватне услуге не само у станици него и на терену. Сећам се, када сам на почетку, смелом и храбром интервенцијом по позиву једног домаћина отишао и спасао овци живот и “царским резом” сам успео да извучем напоље јагње. Било ми је драго да сам на тај начин показао храброст и знање и знао сам да ћу успети”, присећа се Иван Пауновић.

Изневши податак да је у Рашком и Расинском округу, бар по селима где одлази на интервенције, знатно смањен сточни фонд, Иван са сетом наглашава да нема више великог броја крава и коња, већ само животиња попут оваца, коза, тако да је смањен обим посла. Са друге стране, повећан је број кућних љубимаца, паса и мачака којима поклањају велику пашњу, а поред лечења, улепђавају их и шишају тако да су корисници њихових услуга веома задовољни.

“У “Авенији вет” радим већ 22 године, волим свој посао и задовољан сам. Имали смо и случајева где нам људи касно јаве, а животиња болесна, у поодмаклом стадијуму болести, па смо у проблему, међутим, углавном све то успешно решавамо. Некада је у мом и другим селима скоро свака кућа имала краве, овце, свиње, прасад, козе, али и ако је сточни фонд смањен у нашој Ветеринарској станици има доста посла, често интервенишемо и после радног времена по позивима, то је наша обавеза”, каже ветеринар Иван Пауновић.

Његов син Јован исто тако похађа Пољопривредно – ветеринарску школу у Рековцу, кренувши очевим стопама. Иванова супруга ради у старачком дому, али има пуно посла и кући. Поред будућег ветеринара Јована имају још двоје деце, ћерку која похађа основну школу и сина који ће ове године поћи у први разред.

Све у свему, Пауновићи су радна и вредна, успешна породица. Док смо разговарали са Иваном морао је да одговара на позиве за интервенције, тако да смо некако успели да завршимо ову причу о успешном ветеринару Ивану Пауновићу из Врњачке Бање.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x