Враћено одељење економских техничара Средњој школи Варварин

Средњој школи Варварин одборен је упис одељења економског техничара, али ове године неће бити уписа одељења техничара за хемијску и фармацеутску технологију, објављено је у исправљеном конкурсу, обавестио нас је некадашњи директор Средње школе Варварин, актуелни председник Скупштине општине проф. Драгољуб Станојевић.

То је и договорено на прошлонедељном састанку представника локалне самоуправе, Средње школе Варварин и начелника Школске управе са посебним саветником у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Милошем Благојевићем, а због мањег броја осмака у школама у општини Варварин.

Директорка Средње школе Варварин Весна Чабрић подсећа да је ове године поднет план за упис 5 одељења са укупно 150 места у образовним профилима Гимназија -природно математички смер, економски техничар, техничар за хемијску и фармацеутску технологију, машински техничар моторних возила, као и за комбиновано одељење трећег степена аутомеханичара и механичара грејне и расхладне технике, али имајући у виду да ове године у варваринској општини је само 122 ђака који завршавају 8. разред, зато ће бити уписано само 4 одељења.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x