Општинска библиотека Варварин тражи најбоље читалачко одељење

Општинска библиотека Варварин, са својим библиотечким огранцима у Обрежу, Бачини, Бошњану и Залоговцу и ове године организује акцију “Тражимо најбоље читалачко одељење”.

Ученици ће у склопу ове акције, која ће трајати од 02. октобра 2017. до 16. априла 2018. године до када су школе обавезне да предају читалачке дневнике библиотеци у свом месту, писати своје читалачке дневнике на основу којих ће библиотекари Општинске библиотеке Варварин оценити и изабрати најбоље читалачко одељење на крају школске године.

Најбоље читалачко одељење као награду има једнодневни излет (дестинација изненађења) и бесплатну чланску карту библиотеке за наредну годину, док ће десет најбољих читалачких дневника бити представљено се на посебној изложби на којој ће ученици најбољих читалачких дневника добити бесплатну чланску карту библиотеке за наредну годину и излет изненађења.

Критеријуми за вредновање дневника:

1. Oдговарање на захтеве прописане стандардима (оценом од 1 до 5);
2. Број прочитаних књига (минимални број дела је 3, а број прочитаних дела и уписаних у дневник по наведеним критеријумима жири ће узети у обзир додељујући оцену: 3 до 5 дела оцена 2, 6 до 10 дела оцена 3, 11 до 15 дела оцена 4, 16 и више дела оцена 5);
3. Обавезни задатак – Бранислав Нушић – од 5 до 8 разреда;
4. Обавезни задатак – народна књижевност – од 1 до 8 разреда;
5. Лепота дневника – компатибилност илустрације, рукопис и правопис, уредност.

За све потребне информације у вези акције “Тражимо најбоље читалачко одељење” можете се обратити библиотекару у свом месту или библиотеци Варварин на е.маил: bibliotekavarvarin@gmail.com.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x