Врњачка Бања домаћин Међународног “Србија релија”

У организацији Ауто мото савеза Србије, Спортског ауто и картинг савеза Србије и општине Врњачка Бања и уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије, у Врњачкој Бањи је стартовао 54. Међународни “Србија рели”, највеће аутомобилско такмичење у Србији.

Екипе су стартовале са Трга културе у ноћним сатима, траса релија је, у односу на прошлу годину, измењена и одвија се само на подручјима општина Врњачка Бања и Брус. Из техничких разлога неће се возити специјални испит који се до сада возио на подручју општине Александровац, а сада је то врњачка општина.

Дужина стазе је 507 километара, док је дужина специјалних испита 151 километар. Старт је био испред Тениских терена “Каровић” у Новом Селу, а циљ код цркве у Грачацу. Овај рели се бодује за Европски рели трофеј, Балкански рели трофеј, шампионат Србије и шампионат Бугарске, а ове године је оборен рекорд у пријавама где се пријавило 49 екипа из Србије, Бугарске и Турске.

Домаћин 54-Мђународног “Србија релија” је обезбедио све потребне мере за одвијање такмичења, укључене су све јавне установе и предузећа, а мештанима је на разумевању и стрпљењу захвалност упутио секретар Спортског ауто картинг савеза Србије Петар Матовић, који је званично и отворио ово такмичење.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x