Успешно спроведене активности у трстеничкој организацији пензионера

На одржаној редовној седници Скупштине Општинске организације пензионера у Трстенику поднети су извештаји о протеклим активностима и представљен је план будућих активности до краја ове године. Председник трстеничке организације пензионера Миодраг Стевановић тим поводом је рекао да у трстеничкој општини има преко 10 хиљада пензионера свих видова пензија, 30 одсто њих је учлањено у ову организацију и сада их је 3.091.

Током прошле године учлањено је 269 пензионера члановима је и ове године омогућено да могу користити све повољности које су користили у претходном периоду, док је у неким областима то проширено што даје гаранцију за увећавање чланства. Удружење је и ове године омогућило набавку неопходних квалитетних животних намирница, свеже пилеће месо, рибу, производе од рибе, сухомеснате производе, набављен је огрев, обезбеђена је бескаматна позајмица у износу од 10.000 динара, са роком враћања у 5 једнаких месечних рата. Укупно 299 корисника је уплатило и испоручен им је огрев, а одобрено је 543 бескаматне позајмице.

“У пуној мери остварена је сарадња са удружењима у Александровцу, Ћићевцу, Врњачкој Бањи, Краљеву, Чачку, Лучанима и Медвеђи. Сарађивали смо и са политичким странкама, са органима и организацијама локалне самоуправе и другим субјектима друштва. Захвалио бих се медијима који су помно пратили све наше досадашње активности и тако информисали јавност, пре свих локалној РТВ Трстеник и Гласу Осигураника, а надам се да ће тако бити и у наредном периоду. Наше Удружење је учествовало на традиционалној манифестацији “Трстеник на Морави”, организовали смо исто тако осмомартовску прославу и свечану седницу скупштине. Трудићемо се у наредном периоду да и поред постојећих тешкоћа побољшамо међусобно дружење”, навео је Миодраг Стевановић, председник Општинске организације пензионера у Трстенику.

Представници већине сеоских Месних организација су известили на седници скупштине да имају проблема са недостатком простора за окупљање и дружења и да им надлежни у Месним заједницама не могу помоћи да реше тај проблем. Пред трстеничком организацијом пензионера је и проблем изградње старачког дома који се стално потенцира, али не решава. Било је по том питању више конатаката са локалном самоуправом па ће се ускоро видети резултат ових и других активности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *