Захвалница за хуманост Удружењу “Женска иницијатива” у Трстенику

Међу добитницима захвалница за хумани допринос помоћи старим, болесним и инвалидним лицима на подручју општине Трстеник, поводом обележавања дана општине Трстеник, је и удружење “Женска иницијатива” којим дуже времена успешно координира Весна Вељовић-Милосављевић. Ово удружење је до сада успешно организовало и спровело низ планираних активности, а тренутно у сарадњи са Националном службом за запошљавање, Центром за социјални рад, Црвеним крстом и Домом здравља “др Сава Станојевић”, спроводи пројекте помоћи старим, болесним и инвалидним лицима.

“Поменутим пројектима обухваћено је 13 села наше општине, 17 геронто домаћица пружа адекватну помоћ поменутим лицима којих је тренутно 68 на њиховим списковима и могу слободно рећи да геронто домаћице изузетно обављају послове, а то кажу и бројни корисници пројеката који траже да се настави ова врста помоћи јер је преко потребна за дужи временски период, што наравно зависи од донатора, односно спонзора” каже Весна Вељовић-Милосављевић.

“У спровођењу ових активности имамо изузетну сарадњу са општином Трстеник, Националном службом за запошљавање, Центром за социјални рад, са Црвеним крстом и Домом здравља “др Сава Станојевић” у Трстенику. У два присутна пројекта имамо преко 100 корисника, а исто толико њих је на листи чекања. Геронто домаћице су претходно прошле лиценцирану обуку и добиле су сертификате. Покушаћемо да дођемо до донатора да нам обезбеди превозно средство да би се дошло до удаљених корисника којима је ова врста помоћи најпотребнија, да би се едуковали и похађали семинаре. Разговараћемо и са председником општине Трстеник да би смо дефинисали дневне услуге у оквиру општинске одлуке. За сада све функционише према плану, нема никаквих проблема, а како ће даље бити видећемо”, објашњава Весна Вељовић-Милосављевић, координаторка пројеката и других активности у удружењу “Женска иницијатива” у Трстенику.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x