Заказана 23. седница Скупштине општине Варварин

Председник Скупштине општине Варварин Војкан Павић заказао је 23. редовну седницу локалног парламента у овом сазиву за уторак, 27. децембар. Пред одборницима локалног парламента наћи ће се 26. тачака, а на последњој овогодишњој седници Скупштине разматраће финансијске планове директних корисника буџета, као и Планове и Програме рада Јавних предузећа за 2023. годину, али и Нацрт Стратегије унапређења положаја младих у општини Варварин.

Да подсетимо, буџетом за наредну годину планирано је да ђаци прваци добијају бесплатне уџенике, као и предшколци. У плану је и увођење неких нових мера социјалне заштите попут увођења новчане помоћи за становнике општине Варварин који се боре на најтежим болестима, као и помоћ породицама у случају вантелесне оплодње.

За помоћ и подршку младим паровима који склопе брак током 2023. године општина ће уместо овогодишњих 10.000,00 динара исплаћивати по 30.000,00 динара. Буџет општине Варварин усвојен је крајем новембра месеца и према пројекцијама буџетских прихода и примања износи нешто мање од 600 милиона динара.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x