Завршени радови у Дому ученика у Трстенику

У новоизграђеном објекту Дома ученика у Трстенику у току су завршни радови у оквиру треће фазе чија је вредност око 38 милиона динара. Када буде завршен у њему ће бити 124 места, а по први пут у њему ће становати и ученице, односно студенткиње.

Радове су тим поводом обишли председник општине Трстеник Александар Ћирић, његов помоћник Радомир Милуновић, начелник школске управе Зоран Асковић и представници Министарства просвете и Расинског округа.

Председник Ћирић је изразио задовољство динамиком и квалитетом радова, а директор Дома ученика у Трстенику Верољуб Ћирковић рекао је да је овај објекат грађен према нашим и Европским стандардима.

“Ово је један добар пример сарадње Министарства просвете, науке и технолошког развоја са локалном самоуправом. На почетку је било потребно да локална самоуправа обезбеди, без надокнаде, грађевинско земљиште и његово уређење и пројекте што је и урађено, затим је Министарство просвете у оквиру програма образовања обезбедило код Банке за развој Савета Европе средства за изградњу и почетак радова као и за кровну конструкцију”, нагласио је директор трстеничког Дома ученика Верољуб Ћирковић.

Он је подсетио да је изградња Дома почела 2012. године, док се у наредна два месеца очекује коначан завршетак радова, а простор ће имати 44 трокреветне собе, са купатилом, у којима ће бити смештено 135 ученика и студената на почетку нове школске године.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x