У току трећа фаза радова на Дому ученика у Трстенику

Радови на изградњи новог Дома ученика и студената у Трстенику улазе у трећу фазу. Из буџета Републике Србије финансирана је прва фаза радова, аостале две фазе финансира Министарство просвете које је путем кредита Европске банке обезбедило средства за наставак радова.

Према речима директорке трстеничког Дома ученика и студената Марије Вукићевић, велики допринос по питању ослобађања плаћања за градско грађевинско земљиште и друго дала је општина Трстеник. Када буде коначно завршен идуће године, у новој школској години у Дому ће услуге смештаја и исхране користити 124 корисника, од тога 84 ученика и 44 студената. По први пут у Дому ће становати и ученице, односно студенткиње, што до сада није био случај. Све што је до сада урађено, али и оно што ће даље бити урађено на објекту и унутар њега, је по пропису и стандарду, каже директорка Марија Вукићевић.

Радове на Дому ученика и студената обишли су председник општине Трстеник Александар Ћирић и његов помоћник Радомир Милуновић.

“Ово је једна од највећих инвестиција у општини Трстеник чија је вредност око 140 милиона динара. Трећа фаза се сада реализује у износу од 40 милиона динара, а у току су керамички, молерски и столарски радови. Општина Трстеник је један од партнера у овом пројекту, а у поређењу са условима и простором старог Дома, ово је заиста модеран објекат са свим потребним садржајима. Радове редовно контролишу стручњаци из Општинске дирекције за планирање и изградњу Трстеник и за сада нема проблема”, рекао нам је председник општине Трстеник Александар Ћирић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x