Завршено Општинско такмичење рецитатора, учествовало 40 основаца

У Великој сали Општинске библиотеке Варварин 40 основаца из општине Варварин, у конкуренцијама од I до IV и V до VIII разреда, учествовало је на Општинском такмичењу рецитатора. Селектор такмичења Лидија Ужаревић истиче да је избор песама био итекако добар и не крије задовољство акцентима варваринских основаца.

“Јако сам задовољна акцентима које сам имала прилике да чујем током говора, дикцијом и јасноћом. Нека можда замерка јесте да смо се можда мало уплашили, да је било неког певања ломљења стихова, али ипак драго ми је да негујемо културу говора и у овом крају и надам се да ће ови млади људи, који буду и даље наступали у Александровцу на Окружном такмичењу достојно представити пре свега себе, своју школу, али и своју општину”, наглашава Лидија Ужаревић.

У категорији од IV и V разреда треће место заузела је Неда Васић, ученица ОШ “Јован Курсула” из Варварина, друго место припало је Стефану Малезићу, ученику ОШ “Драги Макић” из Бошњана, док је прва Анђелија Петковић из ОШ “Јован Курсула” из Варварина.

Најбољи рецитатори у категорији од V до VIII. разреда су Милица Вељковић из ОШ “Драги Макић” из Бошњана, треће место, Ива Дамњановић из ОШ “Јован Курсула” из Варварина, друго место и Емилија Павловић из ОШ “Драги Макић” из Бошњана, која је освојила прво место.

“Желим им много среће у даљем такмичењу и наравно, порука је да негујемо културу говора, да негујемо казивање поезије и да верујемо у снове и у свој таленат”, поручује селектор такмичења Лидија Ужаревић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x