Здравствена акција “Селу у походе” у Маренову

Црвени крст Варварин, Дом здравља “Др Властимир Годић” и Месна заједница Мареново организовали су у просторијама Дома културе у Маренову здравствену акцију прегледа становништва, док је варварински Црвени крст поделио пакете помоћи са храном и средствима за хигијену социјално најугроженијим становницима овог насељеног места.

Екипу здравствених радника чинили су лекар опште праксе и Патронажна служба Дома здравља “Др Властимир Годић”, док су мештани Маренова овом приликом могли да провере крвни притисак и ниво шећера у крви. Такође, лекар и патронажне сестре обишле су и већи број старих и непокретних лица којима је организован преглед у кући и додељени пакети са животним намирницама.

Секретар Црвеног крста Варварин Ружица Живановић, изразивши задовољство великих одзивом мештана Маренова овој акцији, подсећа да је акција “Селу у походе”, чији је циљ обилазак становништва које у свом месту пребивалишта нема здравствену амбуланту, у протеклих годину дана одржана у већини насељених места наше општине.

“У протеклих годину дана Црвени крст Варварин, лекари нашег Дома здравља и патронажне сестре обишле су мештане Избенице, Цернице, Парцана, Карановца, Маскара, недавно је у Орашју, у сарадњи са крушевачким Гарнизоном Војске Србије, организована акција “Војни лекар на селу”, тако да се трудимо да кроз ове акције обиђемо све месне заједнице и да савети наших лекара дођу до свих наших суграђана”, наглашава Ружица Живановић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x