Здравствена станица у Великој Дренови добила ново возило

Општина Трстеник наставља са подршком Дому здравља “Др Сава Станојевић” набавкама медицинских апарата, материјала и остале опреме, али у последње три године обогаћен је и возни парк новим санитетским и путничким возилима.

До сада је према речима директорке ове установе др Жаклине Ристић локална самоуправа набавила шест санитетских и пет путничких возила и тако омогућила квалитетнији рад и превоз пацијената до болница. Ново теренско возило марке “Hyundai” набављено је за потребе Здравствене станице у Великој Дренови.

Примопредаји возила присуствовали су члан Привременог органа општине Трстеник Дејан Раковац и члан Општинског већа Владимир Дачић. Кључеве новог возила др Мирољубу Додићу предала је директорка трстеничког Дома здравља др Жаклина Ристић.

“У овој Здравственој станици су до сада возили стари “Југо” који је прешао преко 100 км и често се кварио, тако да лекар и медицинска сестра нису могли да пружају на терену адекватну медицинску помоћ мештанима и сада ће им бити лакше и боље да обављају послове у овој области. Вредност возила је 14.000,00 евра и ја се у своје и у име свих запослених у Дому здравља захваљујем нашој локалној самоуправи, али и Министарству који су нам помагали да унапредимо квалитет медицинских услуга”, истакла је др Жаклина Ристић.

Локална самоуправа ће, према речима Дејана Раковца и даље улагати у здравство, како би бројни пацијенти имали квалитетније и боље услуге.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x