Едукација тракториста у Великој Дренови

У организацији Савета за безбедност саобраћаја општине Трстеник, у насељеном месту Велика Дренова одржана је едукација намењена возачима трактора којима је указано на важност и значај поштовања саобраћајних прописа приликом учешћа у саобраћају.

Предавач је био дипл. инж саобраћаја Драган Блажић и представник Агенције за безбедност саобраћаја (АБС) Републике Србије, а током предавања посебан акценат стављен је на обавезно постојање заштитног рама и кабине на трактору, јер без њих су се увек дешавали случајеви тешких незгода приликом превртања трактора, посебно када су се возачи налазили у шуми приликом спремања дрва на неприступаном терену.

“Присутне трактористе смо упознали са јавним позивом који је АБС расписала, а који се односи на бесплатну поделу заштитних рамова за пољопривреднике у Србији. Циљ акције је да се смањи број страдалих возача трактора, у случају превртања трактора, а ово је била прилика да се мештани упознају са јавним позивом. Наравно, било је и питања из ове области представнику АБС на које смо одговарали”, навео је дипл. инж. саобраћаја Драган Блажић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x