Зорана Михајловић: Развијати дистрибутивну мрежу на добробит грађана и привреде

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић потписала је данас aнексе уговора о поверавању делатности од општег интереса са компанијама “Сигас” из Пожеге и “Бос констракшен” из Трстеника, који се односе на дистрибуцију и управљање дистрибутивним системом за природни гас и јавно снабдевање тим енергентом.

Потписани уговори омогућиће да “Сигас” из Пожеге, који већ снабдева купце природног гаса у општини Пожега, преузме бављење овом делатношћу и у општинама Варварин и Ћићевац, а потписивању уговора присуствовали су и председница општине Ћићевац др Мирјана Кркић, председник Скупштине општине Ћићевац Милош Радосављевић, помоћник председнице општине Варварин Александар Марковић и шеф кабинета председнице општине Варварин Душан Драгичевић.

Србија је пуштањем у рад гасовода Балкански ток добила још један правац снабдевања гасом и припрема се за изградњу још једног – гасовода Ниш – Димитровград, за који је расписан тендер, a омогућиће да до Србије стиже гас и од других снабдевача.

Михајловић је оценила да изградња магистралних гасовода значи већу сигурност у снабдевању и повољнију цену гаса, али да је подједнако важно да се развија и дистрибутивна мрежа која је услов да гас стигне до већег броја општина и грађана и да се овај енергент више користи у индустрији.

Она је додала да је тренутно гасификовано приближно 60 одсто територије Републике Србије, али врло неуједначено, и да је потребно да се много брже него до сада реализују пројекти гасификације како би гас стигао и у друге делове Србије.

Уговоре са потпредседницом Владе Зораном Михајловић потписали су директор “Сигаса” Зви Саде и директор компаније “Бос констракшен” Миломир Илић.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x