80 кувара такмичило се у спремању гулаша у Угљареву (ФОТО)

Трећа по реду гастрономско-културолошка манифестација “Гулашијада” у Угљареву код Трстеника окупила је ове године 80 такмичара из целе земље, а било је и љубитеља гулаша који су овим поводом дошли чак из Немачке. Организатори манифестације, не кријући задовољство што је овај догађај привукао велики број посетилаца, рекли су нам да им је циљ да идуће године “Гулашијада” у Угљареву поприми још већи облик.

Најбољи гулаш скувала је екипа “АМС Унион” из Трстеника, друго место екипа МУП Краљево, а треће место припало је екипи “Плави анђели” из Раванице. Најбољим екипама уручени су пехари и награде које су обезбедили спонзори.

Председник општине Трстеник Александар Ћирић истакао је да је ово прави начин како би се људи окупили и како би се родиле неке нове идеје и додао да је локално руководство препознало значај ове манифестације којом се промовише и сама општина Трстеник. Ћирић је поручио да ће општина Трстеник и наредних година помагати организацију “Гулашијаде” како би се оно развијала.

“Ова манифестација својом масовношћу и интересовањем је већ премашила неке друге манифестације које се одржавају у нашој општини. Планирамо да у наредном периоду развијамо њен садржај у интересу овдашњих мештана и шире. Осим ове одржавају се и друге манифестације које исто тако привлаче велику пажњу јавности. Угљарево је било добар домаћин нека тако буде и у наредном периоду”, рекао нам је тим поводом Александар Ћирић, председник општине Трстеник.

Његов заменик Љубиша Марковић исто тако похваљује организацију “Гулашијаде” напоменувши да ће општина радити на томе да и ова манифестација као и друге буде део програма туристичке понуде трстеничког краја.

“Окупити хиљаду и више људи на једном месту није ни мало лако, али ако имате добру организацију и интересантан програм то је магнет за учеснике и посетиоце јер у ово време људи су жељни дружења, нека тако буде и идуће године и хвала свима на учешћу, а домаћину на пријему”, каже Љубиша Марковић.

На “Гулашијади” су били представници локалних самоуправа из суседних општина и градова, али и представници неколико државних Министарстава. Заменик Министра за рад и запошљавање у Влади Републике Србије Ненад Нерић је исто тако истакао вредности оваквих скупова људи, који се друже и надмећу као кувари овога пута у кувању гулаша и изразио задовољство што је и он био део овог лепог скупа у Угљареву.

“Министарство подржава позитивна народна окупљања и дружења и даље ће тако бити,овде сам се заиста осећао дивно, добри људи, домаћини, гостољубиви” каже Ненад Нерић.

У програму су учествовале фолклорне групе из Трстеника и Врњачке Бање, а присутне су забављали естрадни уметници Новица Неговановић, Раша Павловић, Миле Игњатовић, као и хармоникаши Зоран Павловић Боћинац и Миле Станчић са својим оркестром.

0 0 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

896 + 14 = 910

COVID-19, ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x