Град Крушевац успешно реализује еколошке пројекте, уклањање дивљих депонија приоритет у 2024. години

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је са представницима 65 локалних самоуправа уговоре о реализацији пројеката у 2024. години. Уговори су потписани за доделу укупно 700 милиона динара кроз три јавна конкурса, за пројекте замене котлова у топланама и јавним установама, подршку замени индивидуалних ложишта и уклањање дивљих депонија.

“Потписала сам уговоре који су намењени унапређењу квалитета ваздуха и земљишта и за које смо обезбедили значајна средства. Честитам градовима и општинама који су ове године кандидовали квалитетне пројекте и тако успели да искористе прилику да, уз подршку Министарства које водим, унапреде квалитет живота грађана у својим срединама. Важно је да сви који су добили средства, што пре почну и са радовима на терену, како би се у најкраћем року реализовали ови пројекти, важни за грађане”, изјавила је министарка Вујовић.

У име Града Крушевца, начелник Градске управе Весна Анђелић је потписала Уговор за доделу средстава за суфинансирање реализације пројеката превенције нелегалног одлагања отпада и његово уклањање, у 2024.години.

“Град Крушевац се пријавио на Јавни конкурс Министарства за доделу средстава за суфинансирање реализације овог пројекта и испунивши услове конкурса, обезбедио тиме 80% учешћа од стране државе. Преко Програма коришћења средстава Буџетског фонда за заштиту животне средине града Крушевца за 2024 годину, опредељена су средства за реализацију пројеката “Превенција нелегалног одлагања отпада и уклањање са јавних површина на територији Града Крушевца”, у складу са ревидираним Локалним планом управљања отпадом и Локалним програмом заштите животне средине”, изјавила је госпођа Анђелић.

Према њеним речима, износ укупног буџета пројекта премашује 2 милиона динара, од чега Министарство обезбеђује око 1,6 милиона, а Град нешто више од 400.000,00 динара.

“У циљу успешног спровођења пројекта извршиће се уклањање дивљих депонија са две локације које се налазе на територији града. Дивље депоније које су обухваћене Пројектом налазе се на локацији Јасички пут – Јасика и на локацији Старог аеродрома. На тај начин ће се спречити даље загађење подземних и површинских вода, земљишта, ваздуха и самим тим заштитити здравље грађана и грађанки на територији Града Крушевца”, истакла је начелница Градске управе Крушевца.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x