Општина Трстеник добила средства за подизање градске парк шуме

На основз Јавног конкурса, Министартво за заштиту животне средине Републике Србије доделило је општини Трстеник средства за суфинансирање реализације пројекта пошумљавања, а у циљу заштите и очувања предеоног диверзитета у 2024. години, за доделу средстава за суфинансирање набавке садница и извођење радова за пошумљавање земљишта аутохтоним врстама дрвећа и жбуња, на земљишту које је у надлежности локалних самоуправа, односно градова и општина.

На основу ранг листе пројеката, Министарство је општини Трстеник доделило средства у износу од 3.231.078,00 динара за пројекат подизања градске парк шуме, рекла нам је Милена Турк, председница општине Трстеник и истакла да се на овај начин наставља улагање у екологију. Она је захвалила Министарству за заштиту животне средине Републике Србије на добијеним средствима.

За очување здраве животне средине истакли су се и ученици Техничке школе, чланови еколошке секције и Ђачког парламента. Они су успешно спровели акцију сакупљања смећа на отвореним теренима Спортског центра Трстеник и на шеталишту поред Западне Мораве, а упутили су и апел суграђанима да чувају животну средину и отпад бацају у канте и контејнере који су постављени на одређеним местима у граду .

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x